Esquí de muntanya – Tuc de Salana

DSC_0378Per acabar l’any, els júnior de la família tenen una experiència inoblidable, i es que pugen al Salana amb esquís de muntanya guiats per en Nacho Morales, amb qui sempre compartim experiències de muntanya a la Vall d’Aran i que en aquest cas, dóna la seguretat i el coneixement necessari als esquiadors amb poca experiència.

Pujar el Salana és un bon repte, però si a l’estiu ja ens regala unes vistes fantàstiques, a l’hivern, el paisatge és espectacular!

Partint de l’aparcament de la Borda Montardi a la Vall d’Aiguamog camí de Colomers, es segueix la pista fins a la Borda La Creu on s’enfila pel sender que creua la Coma Montanero primer i els Pletius de Salana després per situar-se sota la base piramidal del cim. A partir d’aquí, el més difícil i la part que requereix major esforç fins assolir el cim. Ja se sap, si el darrer tram del Salana ja és dret a l’estiu, a l’hivern,…Uff!.

En mica en mica però, s’assoleix el cim. L’esforç val la pena. Des de dalt magnífiques vistes a Colomers, Tuc de Ratera, Gran Tuc de Colomers, al front el massís del Montardo i la profunditat de la Serra de Rius que sembla que condueixi directament a massís de l’Aneto.

Després de la foto de grup, cal baixar, que no és fàcil. La neu és irregular i cal posar tota la tècnica que un té, alguna caiguda, però la baixada és una experiència gratificant fins assolir de nou la pista que en agradable baixada en condueix fins a l’aparcament de nou.

Magnífica i inoblidable experiència.

Fotografies: Nacho Morales

Imagen11

Imagen10

Imagen9

Imagen5

Imagen4

Imagen3

Imagen2

Imagen1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s