Estany de Rius

Durada: Unes 5 hores anar i tornar.

Època: Estiu i dia clar.

Desnivell: Uns 730 m.

Dificultat: Baixa.

Descripció:

Deixem el cotxe a l’aparcament que hi ha a la boca Sud del Túnel just seguint els indicadors que indiquen l’Hostal-refugi de Sant Nicolau (1.622 m.). Iniciem l’excursió just per davant del refugi seguint el sender que connecta amb el GR-11.

En aquest punt agafem seguint la direcció de la Vall de Conangles, agafant alçada fins a trobar un pista que avança paral·lela al GR, que més aviat segueix per sota sotabosc en forma sender, preciós entre avets i faigs. Anem enfilant seguint el barranc de Conangles que porta aigua a la capçalera del Noguera Ribagorçana.

A mesura que anem guanyant alçada el bosc va minvant i la vista sobre la Vall de Barravés amb l’embassament de Senet al fons i al front la Vall de Molieres, imponent i rocosa donen el punt d’alta muntanya que en mica en mica l’excursió va derivant.

Veiem també a l’altra banda de la Vall un sender, potser més marcat però força penjat que decidim no anar buscar i continuem seguint fixant-nos en el marques blanc-vermell de GR-11.

Entre tores blaves el sender va penjant i la vista sobre l’Aneto es fa present en la llum clara i ja forta del dia assolellat d’agost. Busquem referència del trencall per pujar directament a l’Estany Redón per si s’escau en altres ocasions. S’intueix força dret…

Continuem i aprofitem els saltants d’aigua que anem creuant per remollar-nos el cap i omplir les cantimplores. Arribem al Port de Rius (2.340 m.) i continuem pel sender que ara baixa fàcil fins arribar al l’Estany de Rius, força buit d’aigua que confereix a l’entorn d’un paisatge feréstec… llunari.

Cerquem un lloc enlairat per tenir bones vistes, descansar i menjar. Identifiquem algunes muntanyes i ven a prop l’Estany Tort de Rius. El migdia és entrat i les boires que a la tarda faran algun ruixat s’intueixen sobre el Tuc de Molières i per la banda Sud dels Bessiberris. Preparem la tornada per el mateix camí. De tornada trobem uns amics d’estiu dels nostres fills que pugen al Llac Redon i una parella amb un nen petit que ens expliquen que havien fet l’excursió de joves i que ara la fan amb el seu fill. Van tenir pluja ja que nosaltres just a l’arribar al cotxe ja cauen gotes grosses.

Fotografies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s