Circular Restanca – Lac de Mar – Lac Tort de Rius

Durada: Unes 7 hores.

Època: Estiu i dia clar (03/08/2012)

Desnivell: Uns 1.000 m. de pujada i 1220 de baixada.

Dificultat: Moderat. El pas per la Colhada de Mar és tècnicament fàcil però la pendent és moderadament forta.

Descripció:

Hem quedat a Pont de Rèssec amb bons amics excursionistes per fer una sortida circular que té el petit repte de passar la Colhada de Mar, itinerari que forma part alternativa d’una de les rutes anomenada Setau Segeth.

Esperem pacients el primer taxi que arriba  a les 9 tocades a Pont de Rèssec. Pugem tots fins al Pontet de Rius on acaba la pista i surten els dos senders que formen punt de sortida i final de la nostra circular.

Agafem el camí de l’esquerra en direcció a la Restanca (el de la dreta és el de Barranc de Rius que serà el nostre camí de tornada). En menys d’una hora arribem al Refugi que deixem sense més agafant el sender que voreja el llac.

Quasi a la capçalera del llac, el sender s’eleva fins al Plan de Mar, passant per l’indicador que informa del trencall cap al Coll de Tumeneia. Nosaltres seguim a la dreta per seguir el sender que sense pèrdua ens portarà al Lac de Mar.

Ens fem fotos mentre veiem com la boira del mati dins la Vall de Valarties es va aixecant i el dia va esvaint dominant el sol i el dia clar que esperàvem.

Arribem a Lac de Mar després de fer el camí que serpenteja per la pala que condueix al desaigua del llac. L’arribada no deixa indiferent el topar amb la immensitat d’aquest formació lacustre. El paratge és veritablement d’entrada a la alta muntanya: El Tussau de Mar sobre el llac, el Pic de Tòrt i el Bessiberri Nord al fons…

Resseguim la vora fins arribar a la capçalera del llac on el paratge és sorprenent i solitari. En front tenim el pas que hem d’atansar: la Serrada de Mar, que revisem i mirem per valorar-la, veiem força ben definit el sender de pujada en la seva part baixa. A dalt ja veurem.

Anem guanyant alçada amb vistes impressionants sobre el llac i el massís del Montardo al Nord-Est i el Bessiberri Nord…al Sud. Sense excessives dificultats però en forta rampa arribem al coll. Aquí topem amb la fantàstica perspectiva sobre el conjunt de llacs: Estanh dera Colhada, Estany Tòrt de Rius i Estanh de Rius i al final el Tuc de Serrahèra i els Malhs de Rius.

Perdem alçada fins arribar a la capçalera del primer llac. Allà gaudim d’un bon temps de descans i mengem; ens refem i divisem. Fa un dia magnífic.

Continuem en direcció Nord-Oest fins a trobar el desaigua de l’Estany de Rius, punt on entronquem amb el GR-11. A l’esquerra el Port de Rius i la Vall de Conangllos, a la dreta el Barranc de Rius, que és la nostra direcció de tornada.

Baixem el Barranc en sender clar i marcat i arribant al Plan de Rius ens desviem a l’esquerra per agafar primer un corriol i sender després que ràpidament ens porta a Pontet de Rius. Ara baixem els quasi tres quilometres de pista tot comentant que sens dubte ha estat una caminada amb aquell puntet de descoberta i una fantàstica sensació de benestar!

Track

Fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s