Borda Servat – Banhs de Tredos – Plan de Porèra (raquetes)

Durada:  Unes cinc hores.

Època: Primavera.

Dia: 6/4/2012

Desnivell: uns475 m. de pujada i475 m. de baixada.

Altitud mín:1.484 m., màx:1.962 m.

Distància:13.46 Km.

Dificultat: Fàcil.

Descripció:

Aparquem a l’aparcament habilitat a la pista de la Vall d’Aiguamog a l’alçada dela Borda Servat, punt on una tanca i els cartells indicadors del Conselh Generau d’Aran indiquen que els vehicles no poden avançar més d’aquest punt. Preparem les motxilles amb les raquetes agafades i els pals a la mida ajustada. Esperem els nostres amics per fer una tranquil·la caminada fins al Plan de Poréra, camí que uneix les valls d’Aiguamog i Ruda per la part més baixa de les valls.

Iniciem la caminada i a pocs metres hem de posar-nos les raquetes per progressar bé, seguint la pista i fen alguna drecera. Els nostres amics calcen esquis de fons, també és veu força divertit per aquest paratge de pendents suaus i camí marcat. Anem pujant parlant i gaudint de les bones sensacions del dia que sembla força variable però de temperatura agradable.

Cabana de Botet, Borda la Creu i arribem a Banhs de Tredòs. El paratge és magnífic, reagrupem i enfilem l’esplanada de la banda esquerra en direcció a Porèra. Zona menys transitada que la pista que continua fins a Colomers.

Seguim el sender a voltes amb neu a voltes sense. Pugem suament i fàcil fins a creuar amb el barranc de Porèra, aquí abans de travessar el riu, reposem, mengem i fotografiem el Salana i el Montardo que sen’s obren entre la boira, la nevada i el rajos de sol que es filtren entrela boirada. Bonessensacions.

Travessem amb cura el riu, i ara seguim el seu cabal per banda dreta fins arribar sense cap problema al Plan que els nostres amics bons coneixedors de la Vall identifiquen com a Porèra, lloc que ells ja havien visitat en nombroses ocasions i que la gent del lloc així sabien que ho denominaven. Un magnífic pla a gairebé2.000 m. que té una cabana de pastors que atansem i visitem. Reposem, fem fotos, identifiquem muntanyes. (El nou mapa de l’Alpina Ed.2012/2013 identifica clarament les fites de la zona com a Porèra i no en l’edició anterior que ho identifica com a Muntanheta).

Baixem ara tranquil·lament posant i treien raquetes uns i esquís els altres. El temps es complica una mica però ja ens agrada. La zona és coneguda i la muntanya és aventura. Ara neva i ens tapem per no quedar xops, qüestió que no evitem però quan arribem als cotxes el dia ja s’ha tornat a arreglar. Magnífica excursió, distesa, tranqui-la, amb amics…en família.

Track.

Fotografies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s