Estany Nere de Parros

Durada 5,5 hores d’anada i tornada

Època: Estiu i tardor

Dia: 30/10/2011

Desnivell: 763 m. de pujada i 797 m. de baixada

Dificultat: Fàcil

Descripció:

Som a finals d’octubre i després d’una setmana de pluges i previsions de temps força incertes no sabem si el dia aguantarà per arribar a l’Estany Nere de Parros i segons valorem pujar fins dalt el Tuc de Parros.

Sortim passades les nou del matí del Pla de Beret en un dia brillant i de sol i agafem el GR-211 que es dirigeix cap a Montgarri. Seguim un bon tros de camí fins a agafar un sender que parteix a l’esquerra i que molt suament va travessant el prat en direcció al bonic Bosc de Parròs. El sender és molt evident i no te pèrdua. El seguim i travessem el bosc fins anar a trobar l’Arriu de Parros. Ara el camí va pujant per la banda dreta de l’Arriu de Parros. El paisatge és molt bonic i arribem a la Borda des Gavachis obrint-se davant nostre una dolça vall on hi pasturen cavalls. El sender puja molt suau i veiem alguns cims; al fons
visualitzem el Tossal des Clòsos. Travessem la
vall i arribem al peu del Cap des Clòsos. Fins aquí, hem fet poc més de tres-cents metres de desnivell i ja veiem que la major part del desnivell de l’excursió es concentra en el poc tros que queda fins a l’Estany Nere de Parros.

Reposem una mica, bevem aigua i mengem tot visualitzant cap a on hem de continuar. Ens dirigim en sentit Nord enfilant-nos, ara si en forta pendent, per la falda del massís, deixant a la dreta el Tuc de Cardigassos i a l’esquerra el Tossal des Clòsos. En la mesura que ens enfilem veiem els Estanhons des Clòsos just en el coll del mateix nom. Comentem que possiblement la pujada fins a aquest Coll hagués estat més suau que no pas enfilant pel dret com hem fet.

Salvem un petit marge rocós a quatre grapes i ara si veiem ja el Tuc de Parros amb la seva brillant creu en la carena dreta. Una pujadeta més i arribem a l’Estany Nere de Parros.

Reposem i valorem si continuar per intentar fer el Tuc; fins dalt deuen quedar ben bé entre una hora i mitja o dues. Decidim no continuar atès que aquesta nit han canviat l’hora i es farà fosc més aviat i no volem córrer el risc que la foscor ens agafi encara pel camí.  Allarguem l’estada per fruir del paisatge i del càlid dia que ens ha ofert la jornada.

Decidim tornar pel mateix camí amb el nou repte de pujar el Tuc de Parros, llevant-nos més d’hora, això sí.

Fotografies

Track

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s