Tuc de Miei (2.257m.), Cap des Clòsos (2.417m.), Tuc de Pèdescauç (2.373m.)

20140623+Clossos+pedescausDurada:  Unes 3 hores i 15 min.

Època: Estiu i dia assolellat.

Dia: 23/6/2014

Distància: uns 10,5 Km.

Desnivell: uns 600 m. de pujada i els 20140623+Clossos+pedescaus+3d1mateixos de baixada.

Dificultat: Fàcil

Descripció:

Arribem al Pla de Beret amb dubtes de si embocar una o altra excursió ja que el dia es preveu assolellat i el dia és ben entrat. Arriba un autocar de francesos jubilats però 20140623+Clossos+pedescaus+3d2ben equipats d’excursionistes i enfilen en direcció a Montgarri. Decidim pujar per la banda de la Cabana de Gessa en direcció al Tuc de Miei (2.257m.), zona que coneixem tant d’estiu com d’hivern.

Anem pujant per les pales herboses entre avets gemats i creuant aigüerols que fan xipollejar les botes. El dia es manté fresc i arribem sense dificultats al Tuc de Miei. 20140623+Clossos+pedescaus+3d3Decidim fer una volta circular arribant fins al Cap des Clòsos (2.417m.) on encara i queda algun pegat de neu i després provarem de baixar per la carena passant pel Tuc de Pedescauç (2.373m.)

Arribem sens dificultats al Cap des Clòsos, on podem veure la Vall de Parros al peu de la carena, els Estanhons des Clòsos, encara envoltats de neu i les pales dretes que pugen fins arribar a la base del Tuc de Parros i la Serra de Cardigassos, al fons el Barlonguera  i el Montvalier.

Desfem la carena passant pel Tuc de Pedescauç i anem baixant per les pales amples i suaus, veient a córrer el cabirols lleugers i graciosos, travessant el bosc de Parros fins a tornar pel sender que connecta el Pla de Beret amb la Vall de Parros. Aquest tram de descens és camp a través i creua el bosc de Parròs per zona força frondosa i cal bon sentit d’orientació i/o un gps per assegurar el ‘tanto’ i gaudir de l’excursió.

Arribem novament al Pla de Beret, havent passat un mati d’excursió  ben distreta, fent 3 cims assequibles i plàcids però que ofereixen una panoràmica espectacular i curiosament no vàrem coincidir amb cap altre excursionista…

Track

Fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s