Gessa – Bagergue – Sta. Margalida (Raquetes)

20141228+gessa+staMargarida+raquetesDurada: Unes 3 hores i mitja.

Època: hivern i nevant suament.

Dia: 28/12/2014

Distància: Uns 10 Km.

Desnivell: uns 400 m. de pujada acumulada 20141228+gessa+staMargarida+raquetes+3d1i els mateixos de baixada.

Dificultat: Fàcil.

Descripció:

Sortim de Gessa, després d’una magnifica nevada de 24h ininterrompudes i encara ara, a mig matí ben entrat encara nevisqueja. La previsió meteorològica és de 20141228+gessa+staMargarida+raquetes+3d2fred i vent, però el dia sembla plàcid a la Vall. Decidim preparar motxilles i ens equipem bé des de casa, tenim ganes de sortir i ja veurem què, però ens sembla que fins a Bagergue arribarem bé.

Des de Gessa fins a Unha pel camí ral, anem trepitjant bona neu, 50 cm. de neu pols finíssima. No som els primers però gaudim de veure la nevada que ha posat una mantell blanc sobre tots els prats i pobles de la Vall.

Travessem Unha i enfilem el camí cap a Bagergue. Ens posem les raquetes. Sempre el cerimonial de posar-les ens fa entretenir i refredar alguna mà, però ens ho passem bé. Tot i que hi ha traces, encara ho hi ha passat gaire gent. El paratge opulent de neu i els sons esmorteïts per la gruixuda capa de neu sobre el camí, els prats i els arbres dona un ambient agradable  i diferent. Encara nevisqueja.

Els avellaners carregats de neu s’ajacen sobre el camí i ens hem d’ajupir força per passar, es divertit perquè ens esquitxem i la neu freda se’ns posa entre el coll i el buff. Ens posem la caperutxa.

Arribem a Bagergue. Per pujar-hi amb raquetes has de ‘pedalar’ una mica més de quan fem aquest camí gairebé amb els ulls clucs quan decidim fer alguna cosa per entreteniment sense la neu. Travessem el poble i enfilem el sender en direcció cap a Santa Margalida. Una capella sobre un turonet que enfila la Vall de l’Unhola a 1.Km. de Bagergue.

En aquest tram anem obrint traça per arribar-hi, és divertit però ens tornem, doncs el que va davant ha d’alçar la cama més de lo normal ja que progressem sobre uns 50/75cm. de neu pols acabada de caure. Arribem al Santuari i fem fotos. Bufa vent del Nord que arremolina la neu. Decidim tornar però fent una petita variant per anar a trobar el camí que enfila de Bagergue cap a Beret.

Quan arribem al camí segueix nevant i decidim tirar cap a Bagergue novament. Anem trobant gent que també es distreu com nosaltres, que aprofita el dia per la part baixa de la muntanya doncs a dalt es veu bufar el vent i la boira és espessa.

Arribem novament a Bagergue i ens treiem les raquetes i decidim baixar per la carretera, doncs pràcticament no hi ha trànsit i arribem a Salardú travessem el poble i sense més seguint la vora de la carretera principal arribem novament a Gessa. Un matí de neu distret i ben aprofitat… i continua nevant.

Track.

Fotografies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s